And now onto an unusual tip - и сейчас вы увидите необычный сюжет о том, to fight off a business crisis - как победить кризис в бизнесе. A Japanese tavern owner - японский владелец таверны is bringing up a new generation of customer - воспитывает новое поколение клиентов pleasing waiters - которых обслуживают приятные официанты: macaque monkeys - обезьяны макаки. Are you ready - вы готовы for some monkey business - для обезьяннего бизнеса?
STORY/ИСТОРИЯ: This "sake house" in northern Tokyo – этот "дом сакэ" в северном Токио employs two popular and unusual waiters - нанимает двух популярных и необычных официантов. They are named Yat-chan and Fuku-chan - их зовут Ят Чен и Фуку Чен (pronounced Yat-tchan and Fookoo-chan), and are a pair of Japanese macaque monkeys - пара японских обезьян макаки.
Four-year-old Fuku-chan - у четырехлетнего Фуку Чена has already two years of experience - уже есть два года опыта under his furry belt - под его пушистым поясом. His main duty is delivering hot towels - его главная обязанность - поставлять горячие полотенца to customers before they order their drinks - клиентам до того, как они закажут свои напитки. This is how 12 year-old Yat-chan learned - это - то, как 12-летний Як Чен the tricks of the trade - изучил секреты торговли.
Kaoru Otsuka, Tavern Owner/Кауру Отцуко, владелец Таверны:
"Yat-chan first learned - Як Чен сначала учился, by just watching me - только наблюдая за мной working in the restaurant - работающим в ресторане. It all started - все это началось, when one day I gave him a hot towel - когда однажды я дал ему горячее полотенце out of curiosity - из любопытства, and he brought the towel to the customer - и он принес полотенце клиенту". Both monkeys are well appreciated by customers - обе обезьяны очень ценятся клиентами, who tip them - которые дают им чаевые with boiled soy beans - вареными бобами сои.
The monkey pair work in shifts of up to a maximum of two hours a day, due to animal rights regulations. And so their employer is now ready to train three new baby monkeys this year. He hopes to bring up a new generation of Japanese waiters and waitresses.
|